lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
26°

Un tinent retirat argentí és detingut per defensar en públic les tortures

Qüestionà, a la televisió, el tractament que s'havia fet de les imatges

El tinent coronel argentí retirat Emilio Nani, que defensà els cursos d'entrenament de comandos militars que apel·laven a l'aplicació de tortures, ha estat sancionat amb quinze dies d'arrest pel cap de l'Exèrcit argentí, Roberto Bendini. Segons confirmaren fonts del Ministeri de Defensa a l'agència de notícies Infosic, el general Bendini va decidir sancionar Nani «per les seves manifestacions públiques».

El tinent coronel retirat va qüestionar dissabte en un programa de televisió el tractament que es va donar a les fotos de tortures i vexacions a efectius de l'Exèrcit que, el 1986, realitzaven un curs de comandos a la província cèntrica de Córdoba.

Des del Ministeri de Defensa argentí, encapçalat per José Pampuro, ressaltaren que la decisió del general Bendini de sancionar el militar retirat «ha estat correcta».

Nani, qui encapçala el partit polític Moviment de Recuperació de la República (MORERA), es troba detingut a Mar del Plata. El tinent manifestà que es cometeren «exageracions» en les denúncies sobre presumptes tortures i considerà que el Govern «havia d'haver frenat els qüestionaments a la instrucció militar».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris