nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

El Fòrum Social Mundial de l'Índia es troba cara a cara amb la misèria en la cita de Bombai

La colpidora pobresa de l'Índia i la immensa participació de desheretats en el Fòrum Social Mundial de Bombai suposa per al moviment antiglobalització una «trobada amb si mateix», segons els veterans d'aquestes jornades.

El Fòrum Social hindú entrà ahir en la seva segona jornada i, si bé durant els dies previs els habitants de Bombai en sabien poca cosa i no s'hi interessaven gaire, l'assistència de gent és de cada vegada més nombrosa.

Ningú no podia calcular ahir el nombre real de participants, però segons l'organització eren 90.000, si bé de tot d'una les previsions eren d'uns 75.000, dels quals gairebé la meitat havia d'arribar de fora i sobretot d'altres països asiàtics.

Els 15.000 que no eren als comptes dels organitzadors s'afegiren de manera espontània i arribaren al centre de conferències Nesco Grounds, cor d'aquest Fòrum Social, des de tots els racons de Bombai. La ciutat té gairebé tretze milions d'habitants i uns nivells de pobresa tan elevats com visibles.

En una experiència fins ara inèdita, diversos líders veïnals d'aquestes barriades de Bombai pogueren intervenir en la majoria del centenar de seminaris i conferències duits a terme durant les primeres dues jornades.

Els líders populars hindús hi han deixat un testimoni cru sobre les míseres condicions de vida a l'Índia, un país de 1.050 milions d'habitants, dels quals devers 800 milions viuen en la pobresa. Alguns activistes i líders socials manifestaven ahir la seva sorpresa per aquesta presència.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris