nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Wall Street investiga Coca-Cola per un presumpte frau en els seus comptes

Un exempleat acusa la companyia d'irregularitats en el seu balanç per inflar beneficis

La companyia Coca-Cola, el major fabricant mundial de refrescs, informà ahir que la Comissió de Borsa i Valors (SEC, en anglès) li ha obert una investigació en relació amb anteriors acusacions d'un exempleat, que digué que l'empresa ha estat falsejat comptes per millorar el seu balanç.

L'empresa, amb seu a Atlanta (Geòrgia, EUA), explicà en un comunicat que havia rebut ahir «una ordre d'investigació» de la SEC, en relació amb al·legacions contingudes en una demanda civil presentada l'any passat per Matthew Whitley, antic executiu de l'empresa. Afirmà que la reclamació s'havia resolt mitjançant un acord extrajudicial i que cooperaria amb les autoritats.

La corporació Lancer, que fabrica màquines dispensadores de begudes, informà també que havia rebut una ordre similar d'investigació en relació amb al·legacions del mateix empleat. Withley fou acomiadat el març del 2003 dins d'un procés de reestructuració a Coca Cola, mitjançant el qual s'eliminà el càrrec de gerent de finances de la divisió de begudes concentrades que ocupava.

L'exexecutiu presentà una demanda de 44 milions de dòlars a la companyia, i llançà acusacions relatives a irregularitats comptables per inflar ingressos i ocultar problemes en la comercialització de nous productes. La companyia reconegué el passat juny que s'havien registrat irregularitats, i afirmà que havia pres mesures contra empleats que participaren en un pla per encobrir les males vendes de la beguda «Frozen Coke», que s'oferia a restaurants de menjar ràpid.

D'altra banda, el matrimoni format per Andrew i Lea Fastow, dos exdirectius de la companyia Enron, reconegueren ahir la seva culpabilitat en càrrecs relacionats amb l'escàndol que causà la fallida del gegant energètic, a fi d'aconseguir una pena reduïda. Andrew Fastow, exdirector financer, admeté frau amb valors i transferències.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris