nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
22°

El Govern italià canviarà la Constitució per donar immunitat a Berlusconi

El Govern italià anuncià ahir que tornarà a legislar sobre la immunitat del primer ministre, Silvio Berlusconi, després que el Tribunal Constitucional anul·làs despús-ahir la llei sobre aquesta prerrogativa en considerar-la contrària als principis de la Carta Magna.

Enmig de les dures crítiques de la majoria governamental contra els jutges del Constitucional, que acusa d'actuar amb criteris polítics, el ministre de Relacions amb el Parlament, Carlo Giovanardi, dibuixà els futurs plans de l'Executiu.

«Es començarà amb una llei constitucional», afirmà Giovanardi, que es remeté a la via de reforma de la Constitució com la «més convenient» per reintroduir a Itàlia la immunitat, suspesa per a tots els parlamentaris en els anys 90 durant els processos anticorrupció de Tangentopoli.

La reforma constitucional obliga a completar un llarg període parlamentari, ja que són necessàries dues lectures per part de cada una de les dues Cambres parlamentàries, amb un interval entre una i altra d'almanco tres mesos. La iniciativa la secundà el diputat de Forza Itàlia i exmisser de Berlusconi Carlo Taormina, que anuncià un futur projecte de llei inspirat en el model europeu.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris