nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

L'empresa Adecco cau a la borsa per problemes interns de comptabilitat

El grup suís de treball temporal perdé un 44'5 per cent en el mercat borsari

86292

La por d'escàndols com el de Parmalat ha provocat la caiguda de les accions de l'empresa.

El grup suís de treball temporal Adecco retardarà la publicació dels seus resultats corresponents als primers nou mesos de l'any 2003 després d'apreciar «punts febles» en les seves auditories internes, segons anuncià la companyia. Els títols de la firma perdien un 44'5 per cent a la borsa suïssa a les 11.40 hores.

En concret, les debilitats trobades per Adecco se centren en els controls interns de la filial dels Estats Units, Adecco Staffing. Adecco ressalta també l'existència d'aspectes a investigar en qüestions de comptabilitat, control i conformitat de les operacions d'alguns països.

Adecco explicà en un comunicat que la companyia no aprovarà els seus comptes abans del 4 de febrer, data prevista inicialment per a la presentació. La firma ha nomenat un gabinet independent per dur a terme una investigació, sense donar a conèixer-ne el nom.

Segons declaracions de la companyia d'inversions Dynacapital a l'agència de notícies France Presse, el comportament en borsa dels títols d'Adecco ha estat «una reacció de pànic», ja que la gent tem un escàndol del tipus Enron o Parmalat. El comunicat provocà una allau d'operacions de canvi que ha assolit els 3 milions de títols.

Malgrat que el grup està ben considerat en el mercat, els darrers escàndols comptables al món han sembrat dubtes sobre la competència dels gabinets d'auditoria encarregats d'examinar els comptes. A més, des de l'anunci de l'ajornament de la publicació dels resultats anuals, Dresdner Kleinwort Wasserstein (DKW) i el banc Vontobel han corregit a la baixa la seva qualificació d'Adecco. Per DKW, els problemes procedeixen de la filial dels Estats Units Olsten, que Adecco va adquirir el 1999.

Les activitats dels Estats Units d'Adecco representen al voltant del 23 per cent de la xifra de negoci total del grup helvètic. Adecco ocupa unes 28.000 persones a tot el món a les seves 5.800 agències, presents en 65 països.

La filial a l'Estat espanyol de la multinacional de recursos humans, Adecco Espanya, assegurà que no està afectada pels problemes comptables detectats als Estats Units, que han provocat l'esmentat ajornament de la publicació dels resultats empresarials per part de la matriu suïssa per «problemes materials» relacionats amb el deficient control intern de la filial a Amèrica del Nord de la divisió Adecco Staffing.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris