cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

EUA redueix l'alerta terrorista, però la manté en nivell elevat

El Govern dels Estats Units reduí ahir l'alerta terrorista del seu actual nivell d'«alt» a «elevat», però mantenint-la en nivells molt elevats quant al trànsit aeri i en ciutats com Washington i Nova York.

El secretari de Seguretat Nacional, Tom Ridge, va anunciar ahir la reducció de l'alerta, que es va incrementar el dia 21 de desembre coincidint amb el començament de les festes nadalenques, i es va felicitar que en definitiva hagin transcorregut «amb seguretat i sense incidents». En fer l'anunci, Ridge subratllà no obstant això que tot i el fet que s'hagi decidit disminuir el grau de vigilància, els EUA «no han d'abaixar la guàrdia».

«Tots donam gràcies que no hagi ocorregut res», digué Ridge durant l'anunci. Si bé reconegué que les condicions d'amenaça «han disminuït», destacà que hi ha àrees on es requereix mantenir un major índex de seguretat i n'esmentà per exemple el sector aeri, un dels més protegits durant les festes.

L'increment de l'alerta terrorista es produí arran de certes indicacions rebudes pels serveis d'informació segons les quals grups terroristes podrien estar intentant atemptar contra interessos dels EUA tant a dins com a fora del país.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris