nubes rotas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

El BCE advoca per l'estabilitat i no modifica els tipus d'interès

L'entitat financera espera una inflació menor per l'apreciació de l'euro

El Banc Central Europeu (BCE) espera enguany un efecte de minva de la inflació arran de l'apreciació actual de l'euro per l'abaratiment de les importacions a l'eurozona, segons el seu president, Jean-Claude Trichet.

En la primera roda de premsa d'enguany, després de la reunió del consell de govern, Trichet advocà per l'estabilitat dels tipus de canvi en els mercats de divises, sense turbulències ni volatilitat, i sempre en coordinació entre la seva entitat i els Estats Units.

La primera reacció a les paraules del banquer francès en els mercats va ser una pujada de l'euro davant el dòlar, amb un increment fins a 1'2752 dòlars, en contrast amb 1'2592 ahir dematí. Tal com esperaven els analistes financers, l'entitat europea deixà inalterats els tipus d'interès en el 2'0 per cent, un nivell que Trichet qualificà d'«apropiat». Això en l'argot del BCE significa tant com que no pensa canviar-los en un futur previsible.

«Continuam pensant que la situació actual de la política monetària és apropiada per salvaguardar l'estabilitat dels preus i per això hem decidit deixar els tipus rectors d'interès inalterats, en nivells baixos», explicà.

Declarà que el tipus de canvi és només un dels criteris que empra el consell de govern de l'institut per analitzar l'evolució financera. I afegí que el banc «no és presoner dels logaritmes ni de les equacions», en al·lusió a la gran atenció prestada pels mercats financers i per la premsa als ascensos de l'euro. Trichet admeté que aquesta revaloració frenarà possiblement les exportacions europees, però tindrà un efecte favorable sobre les importacions.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris