cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
18°

El detingut per l'assassinat d'Anna Lindh confessa ser l'autor del crim

Mijailo Mijailovic descarta que actuàs amb una motivació política

La confessió de Mijailo Mijailovic, detingut com a sospitós per l'assassinat de qui fou ministra d'Afers Estrangers, Anna Lindh, crim del qual sembla excloure's una motivació política, ha suposat un alleujament per a les autoritats i facilitarà el procés judicial, ja en marxa.

L'advocat de Mijailovic, Peter Althin, revelà ahir a la premsa que el seu client, nascut fa 25 anys a Suècia, fill d'emigrants serbis, confessà que havia apunyalat Lindh el passat 10 de setembre en uns magatzems grans situats en la zona cèntrica d'Estocolm.

«El meu client ha confessat ser l'autor del crim», afirmà Althin i afegí que «com es qualifiqui aquest crim serà una qüestió que es tractarà posteriorment». «No tenc la versió escrita de l'interrogatori, fet pel qual no puc entrar en detalls. Però sí puc dir que no hi hagué motivació política», declarà el lletrat en entrevista amb «Swedish Radio».

Indicà que en un interrogatori fet dimarts 6 de gener, Mijailovic «relatà de forma bastant detallada què féu el 10 de setembre i els dies posteriors». El primer ministre, Goran Persson, en visita oficial a Tailàndia, declarà des de Bangkok a l'informatiu Ekot de la Ràdio Nacional que «com tots, sent un gran alleujament per la confessió (de Mijailovic), ja que saber qui fou l'assassí fa més fàcil el dol».

Això no obstant, Persson afirmà que «esper que tinguem un judici exhaustiu i aclaridor i això queda encara per davant», afegí.

Sobre la tasca de la Policia a la recerca de l'assassí de Lindh, Persson explicà que «aquest ha estat un altre tipus d'acció policíaca que no el que tinguérem amb l'assassinat d'Olof Palme» i constatà que «aquesta tasca policíaca infon més seguretat». El ministre de Justícia, Thomas Bodstroem, i la fiscal superior encarregada del cas, Agneta Blidberg, assenyalaren que la confessió de Mijailovic permet d'anticipar una condemna a l'assassí.

«Encara que una confessió no és una condemna judicial, el cert és que és un gran pas endavant», digué Bodstroem en declaracions a la televisió estatal. «Tot el temps he afirmat que aquest assassinat s'ha d'aclarir perquè no tinguem el mateix trauma que hem vist anteriorment a Suècia», afegí.

Bodstroem es referí que la confessió obre el pas a una sentència del tribunal d'Estocolm i elimina la possibilitat que reapareguin teories conspiradores sobre l'assassinat de Lindh. Per la seva part, la fiscal cap, Agneta Blidberg, manifestà que la confessió «implica, sobretot, que no necessitarem tants de testimonis com havíem pensat abans».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris