nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

El Tribunal d'Indonèsia ratifica la condemna de mort a Amrozy pels atemptats de Bali del 2002

El Tribunal Suprem d'Indonèsia ratificà ahir la condemna de mort imposada a Amrozy bin Nurhasyim per la seva participació en els atemptats perpetrats a l'illa de Bali el 2002 que causaren 202 morts, segons confirmaren fonts oficials. «No hi va haver cap base judicial per a l'apel·lació», explicà el portaveu de l'Alta Magistratura, Pri Pambudi Teguh, en comentar la decisió.

El recurs al Tribunal Suprem era la darrera oportunitat que li quedava al mecànic, de 41 anys d'edat, per evitar ser executat, després que el setembre l'Alt Tribunal de Denpasar, la capital de Bali, rebutjàs la seva primera apel·lació.

Tanmateix, l'advocat del condemnat, Mahendradatta, digué que encara que no han rebut una còpia oficial de la decisió, la defensa demanarà una revisió judicial del cas. «No permetrem que Amrozy sigui executat», afirmà Mahendradatta.

Amrozy, condemnat a la màxima pena el passat 7 d'agost, admeté durant el seu procés que subministrà els materials químics amb els quals s'elaboraren les bombes i el vehicle utilitzat en l'atac a la discoteca Sari, on es registraren gairebé totes les víctimes mortals.

Llevat una clemència presidencial, Amrozy serà executat en un lloc remot per un escamot d'afusellament. Ell és un dels tres condemnats a mort en un judici que ha sentenciat a penes d'entre cadena perpètua i cinc anys de presó a més d'una vintena de persones.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris