nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
19°

Dos contractistes civils francesos moren en ser atacats a l'oest de Bagdad

Les guerrilles iraquianes dispararen i mataren dos contractistes civils francesos que treballaven per a companyies dels Estats Units en una carretera a l'oest de Bagdad, després d'espatllar-se l'automòbil en què viatjaven, asseguraren ahir militars nord-americans.

Un altre súbdit francès resultà ferit en l'atac registrat dilluns prop de la ciutat de Falluja, escenari de violència gairebé diària de guerrilles oposades a l'ocupació de l'Iraq. A la segona ciutat de l'Iraq, Bàssora, almenys dues persones moriren ahir també quan la policia obrí foc contra un grup de militars iraquians que llançaven pedres en reclamar que els paguin els seus salaris endarrerits.

Quatre persones amb ferides de bala es dugueren a l'hospital després de l'incident, digueren testimonis a la ciutat meridional iraquiana. Dos d'ells moriren a causa de les ferides, segons asseguraren els metges que els varen atendre.

A la localitat de Baquba, al centre del país, els residents cridaren consignes contra els Estats Units a l'enterrament de dos homes, que presumptament foren tirotejats sense provocació per part de soldats nord-americans quan tornaven a la seva casa de prendre cafè, dilluns a la nit.

A Bàssora, centenars de soldats iraquians protestaren davant de tres bancs després d'haver-los comunicat que els seus salaris no havien estat rebuts. Digueren que la darrera vegada que els pagaren fou pel setembre, un pagament únic de 150 dòlars per tres mesos de salari. «Hem de treballar per guanyar el pa i volem alimentar les nostres famílies», digué un exoficial de l'Exèrcit.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris