nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
18°

Esclata sense víctimes una carta bomba adreçada al president del PP Europeu

L'eurodiputat José Ignacio Salafranca rebé un altre sobre sospitós que donà a la Policia

76488

Els experts en explosius analitzaren els diferents paquets.

El president del Grup Popular europeu al Parlament de Brussel·les, Hans-Gert Poettering, rebé ahir una carta bomba que esclatà sense provocar ferits. Tot seguit, l'eurodiputat espanyol, també del PPE, José Ignacio Salafranca, lliurà a la Policia un sobre sospitós, que era procedent, igual com el primer, de la ciutat italiana de Bolonya.

La bomba dirigida contra Poettering, de la mida d'una cinta de vídeo, era segellada el 22 de desembre a Bolonya. Una col·laboradora del dirigent popular fou qui obrí el paquet anònim, que ràpidament s'incendià, afortunadament sense causar víctimes. Immediatament, s'alertà els serveis de seguretat i la resta de funcionaris que prenguessin precaucions davant d'altres paquets sospitosos.

Un altre més arribà fins al despatx de José Ignacio Salafranca, eurodiputat espanyol del PP. L'esmentat sobre, que també havia estat enviat des de la ciutat italiana de Bolonya, fou lliurat sense obrir a la Policia belga. Hores després, es produí un tercer incident. Una altra carta-bomba, en aquesta ocasió dirigida a l'eurodiputat britànic Gary Titley, s'incendià quan un membre de la seva Secretaria l'obrí a la localitat anglesa de Manchester.

Afortunadament, tampoc no s'hagueren de lamentar ferits en aquesta tercera acció. Tot apunta que les trameses procedeixen de la Federació Anàrquica Informal (FAI), una nova sigla que els investigadors italians consideren que engloba els principals grups anarquistes. El fiscal en cap de Bolonya, Enrico de Nicola, ja havia anunciat fa uns dies que encara esperava nous paquets bomba dirigits contra les institucions comunitàries.

De fet, no és la primera vegada que succeeix una fet semblant. Entre els passats dies 27 i 29 de desembre es reberen quatre paquets similars a aquests, amb els objectius del president de la Comissió Europea, Romà Prodi; el president del Banc Central Europeu, Juan Claude Trichet, a Frankfurt; i a les seus d'Eurojust i Europol, ambdues a L'Haia.

La passada setmana, quan tengué lloc aquesta onada d'atemptats, la FAI advertí que l'objectiu dels seus atacs era «el nou ordre europeu». Així, el blanc de les seves accions eren Prodi i els seus «similars», els «buròcrates» i també la Policia. De la mateixa manera, anunciava l'inici d'«una campanya de lluitar», que aquests dos paquets bomba podrien confirmar. Dins d'aquesta amalgama de grups anarquistes es troba també el conegut amb «Les Cinc C» («Cèl·lula contra el Capital, la Presó, els Escarcellers i les seves Cel·les»).

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris