nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Tony Blair creu que l'Iraq post Saddam comença a agafar forma gràcies a les tropes de la coalició

El primer ministre britànic, Tony Blair, afirmà ahir que l'Iraq posterior a l'enderrocament de Saddam Hussein començava «a prendre forma» gràcies a les tropes de la coalició, durant la visita sorpresa que realitzà ahir als seus soldats desplegats al sud d'aquest país. El nou Iraq «pren forma gràcies a la vostra ajuda i als vostres consells d'una manera que hauria estat inconcebible fa un any», declarà Blair a centenars de militars a la base de Chaiba, a prop de Bàssora, quarter general dels 10.000 soldats britànics que controlen una zona d'ocupació de quatre províncies. «El caos ve en l'actualitat del terrorisme i dels estats brutals i opressors. Si hi ha caos, llavors tot el sistema mundial, econòmic i polític s'esfondra», afegí, qualificant l'Iraq d'«un cas que serveix d'escola, assegurant davant dels soldats que vostès són els pioners de l'Exèrcit del segle XXI».

El primer ministre britànic arribà ahir a la meridional ciutat de Bàssora procedent de la turística localitat egípcia de Charm el Cheij, on passà uns dies de vacances amb la seva família, per a la seva segona visita a l'Iraq des de la caiguda del règim de Saddam Hussein el passat mes d'abril.

La Policia iraquiana té ara «una esperança, una perspectiva de futur», digué, després d'haver visitat una escola de Policia on 140 agents de l'antic règim segueixen una formació dirigida per policies britànics. Pel que fa a la reconstrucció, Blair declarà que es tractava «d'una tasca difícil però immensament important per al món sencer. El nostre objectiu és molt simple: ajudar l'Iraq a convertir-se en un país estable, pròsper, democràtic, i governat pels iraquians», digué.

«Romandrem compromesos a l'Iraq per garantir això», afegí el primer ministre, afirmant que les autoritats locals i els soldats britànics li comunicaren que s'havien produït «vertaders progressos» a la regió.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris