lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
26°

Els equips de rescat troben dos supervivents sis dies després del sisme

Una nina de nou anys i un home foren trets d'entre les runes de la destruïda ciutat de Bam

Els treballadors de rescat tregueren una nina i un home vius d'entre les runes de la destruïda ciutat de Bam, mentre Iran preparava ahir els funerals per a almenys 30.000 persones que moriren en el sisme de fa sis dies. «Ho poden qualificar de miracle o una cosa semblant», digué el treballador de la Mitja Lluna Roja, Ali Asghar Namdari, després que el botiguer Yadollah Saadat fou trobat atrapat sota d'un armari, parpellejant al costat dels cossos de sis familiars morts. «Estic content. Almenys hem salvat una vida. He estat a la guerra i en moltes batalles i mai no he estat tan content», afegí Namdari.

La ràdio estatal de l'Iran digué que una nina de nou anys, bruta i coberta de pols, fou rescatada d'entre les runes de l'enfonsada casa de la seva família. Es trobava en condicions fràgils, afegí. Els rescats coincidiren amb els preparatius d'una commemoració per a les morts en el pitjor desastre natural de l'Iran en almenys 13 anys.

Funcionaris del govern han dit que la xifra de morts pel terratrèmol, ocorregut en la matinada del divendres de la setmana passada, podria arribar a 50.000. El líder suprem, l'aiatol·là, Ali Jamenei, encapçalà el servei fúnebre ahir a Bam per a les morts en la tragèdia. Funcionaris de les Nacions Unides digueren que unes 40.000 persones quedaven ara a Bam, la majoria passant nits summament fredes en tendes, sobre una població original de 103.000.

La resta moriren, estan desapareguts, internats en hospitals o abandonaren la ciutat. La ciutat, el 90 per cent dels edificis de maons de fang de la qual s'enfonsaren o danyaren pel sisme, ha estat dividida en 21 sectors i treballadors de la Mitja Lluna Vermella realitzen un cens dels supervivents i les seves necessitats.

Els supervivents rebran targetes de racionament per assegurar una distribució equitativa de les tones d'ajuda que enviaren a l'Iran desenes de països donants, incloent l'arxienemic Estats Units.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris