algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

Els sondeigs mostren un ascens dels radicals DUP i Sinn Féin a l'Ulster

Les dades procedents dels primers sondeigs de les eleccions locals celebrades ahir a l'Ulster apunten a un avantatge del Partit Unionista de l'Ulster (UUP) de David Trimble i mostren un avenç dels grups més radicals, el Partit Democràtic de l'Ulster (DUP) per part protestant, i el Sinn Féin per part catòlica.

Els primers sondeigs mostren que el suport per al Sinn Féin pot ser major que per als socialdemòcrates, que competien amb aquells pel vot catòlic, mentre que els dos partits unionistes, l'UUP i el DUP, es trobarien pràcticament empatats, però amb un lleuger avantatge del primer.

Aquests sondeigs ofereixen l'UUP i al DUP un 25 per cent dels vots, al Sinn Féin un 20 per cent i a les socialdemòcrates un 16 per cent. A més, destaquen que la participació als comicis d'ahir fou inferior de l'esperat, concretament de voltant del 60%.

El recompte de vots s'inicià ahir horabaixa i s'espera que els resultats finals s'anunciïn avui horabaixa. Gairebé un milió cent mil nord-irlandesos foren cridats a les urnes a les 18 circumscripcions nord-irlandeses per escollir els candidats entre 20 diferents partits polítics. En total foren nomenats 256 candidats per ocupar els 108 llocs de l'Assemblea.

Denis Stanley, responsable de l'Oficina Electoral Nord-irlandesa, afirmà que «sembla que la participació se situa entre el 50 i el 60 per cent, depèn dels col·legis». «Tenint en compte que la participació en les anteriors eleccions per elegir els membres de l'Assemblea fou de més del 69 per cent, podríem dir que ara s'apropa més al 60 que al 50%», explicà.

Les explicacions per a això es troben, «a part de l'impacte del fred, la pluja i que es televisàs un partit de futbol, en què es tingué en compte que es votava una institució que roman suspesa, una cosa que pot confondre la població».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris