algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Mikhail Saakashvili serà el candidat únic de l'oposició a les eleccions

Shevardnadze pensà fa temps a dimitir com a president de Geòrgia

Mikhail Saakashvili, líder de la revolta popular que desbancà del poder Eduard Shevardnadze, fou designat ahir candidat únic de l'oposició ara en el poder per als comicis presidencials de Geòrgia del 4 de gener pròxim. L'anunci fou fet per la presidenta georgiana en funcions, Ninó Burdzhanadze, en una compareixença conjunta amb Saakashvili i el líder del Partit Demòcrata, Zurab Zhvania, davant de més d'un centenar de periodistes al vestíbul principal de la seu del Parlament.

«Som feliç que la lluita pels valors democràtics a Geòrgia hagi conclòs amb una victòria», digué Burdzhanadze, que destacà que, malgrat les divergències, els líders de l'oposició s'uniren en els moments més difícils.

Ara «hem de defensar junts la nostra victòria i, per això, hem decidit continuar units la lluita per la construcció d'un Estat digne, basat en els valors europeus» afegí. «Estam segurs de la victòria de Saakashvili i que amb ell vencerà tota Geòrgia», emfasitzà Burdzhanadze. El candidat únic de les forces que protagonitzaren l'anomenada revolució de vellut georgiana digué que «no fou una victòria fàcil». «Tots aquests dies vàrem ser al llindar de la guerra civil, amb trets i víctimes», digué Saakashvili, qui ressaltà que «Burdzhanadze fou el rostre d'aquesta revolució, el rostre més bell de la política georgiana».

Per la seva banda, l'expresident de Geòrgia Eduard Shevardnadze, afirmà que fa mesos pensà en la idea d'abandonar la presidència del país però finalment la descartà a causa de «certes circumstàncies», segons explicà ahir a la premsa a la seva sortida de la cancelleria, seu de la direcció d'Estat, on acudí per recollir les seves coses. L'expresident indicà que té previst escriure un article sota el títoPer què dimití hevardnadze, en el qual explicarà les raons que el dugueren diumenge a abandonar el càrrec que ocupava des de la independència d'aquesta antiga república soviètica.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris