algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Israel «comprèn» la reducció de garanties financeres de Bush a causa del 'mur de la vergonya'

Israel reaccionà amb «comprensió» a la decisió adoptada pels EUA de reduir la quantitat de garanties financeres a aquest país, mentre que els palestins consideren que aquesta mesura és insuficient per forçar el Govern israelià a detenir la construcció del mur de separació o els assentaments jueus. Els EUA decidiren reduir 289'5 milions de dòlars d'una suma de 9.000 milions a les garanties financeres que dóna a Israel perquè pugui gestionar préstecs bancaris amb interessos més baixos del normal.

El conseller del primer ministre israelià Ariel Sharon, Dov Weisglass, la consellera de Seguretat Nacional dels EUA, Condoleezza Rice i l'ambaixador d'Israel en aquest país, Danny Ayalon, acordaren dimarts a Washington la reducció de la suma de les garanties. D'aquesta manera l'Administració del president George W. Bush penalitza Israel per les seves activitats als territoris palestins, és a dir, la construcció del mur de separació en terres de Cisjordània, així com la seva política d'assentaments jueus.

D'altra banda, les autoritats duaneres d'Israel confiscaren uns 400 ninots del terrorista saudita Osama Bin Laden i uns 50 de l'enderrocat president iraquià, Saddam Hussein, perquè la seva venda pot suposar «una violació de la llei contra la incitació». «Els ninots poden incitar a la violència», digué la portaveu de Duanes a Israel, Idit Lev-Zerahia, qui revelà que els ninots foren descoberts en una revisió de rutina al port de la ciutat del nord d'Haifa, en un carregament procedent de la Xina. Els ninots de Bin Laden i Hussein ballen al ritme d'una música que surt del seu interior i ambdós van armats «fins a les dents».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris