cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
19°

Soldats nord-americans arresten la família d'Al Douri, mà dreta de Saddam

L'Exèrcit afirma que estan fent córrer tant Saddam que no té temps de coordinar atacs

91146

Al Douri, en una imatge retrospectiva de quan manava el règim de Saddam Hussein.

Les forces dels EUA arrestaren una de les esposes i filles de l'exvicepresident Izzat Ibahim Al Douri, l'iraquià més cercat després de Saddam Hussein, i al sud de Bagdad dugueren a terme una àmplia operació militar contra la resistència. Janar Majd Jalil Ibrahim, i la seva filla Alba foren capturades al costat del fill del metge d'Al Duri prop de la ciutat de Samarra, al conflictiu triangle sunnita i uns 120 quilòmetres al nord de Bagdad, indicà el tinent coronel Willian McDonald.

Els dos familiars d'Al Douri i l'home identificat com Adel Al Juraisi foren trobats en una casa de camp del districte d'Abu Delaf, per soldats de les unitats d'assalt d'IV Divisió d'Infanteria, amb caserna general a Tikrit, i després traslladats a un lloc no revelat per ser interrogats.

El comandament central de les forces dels EUA a Iraq sospita que Al Douri, el número sis de la llista dels 55 iraquians més cercats, és qui ha coordinat alguns dels últims atacs de la resistència contra helicòpters, combois i bases dels Estats Units. L'artilleria nord-americana destruí el passat 17 de novembre la mansió i altres edificacions adjacents que Al Douri posseïa prop de la ciutat de Tikrit, en sospitar que aquelles construccions servien de recer als membres de la resistència.

El segon cap d'operacions militars, general Mark Kimmit, assenyalà la passada setmana que les tropes dels EUA intensificaren la recerca d'Al Douri, de 61 anys, i que anaven estrenyent el cèrcol entorn del fugitiu, encara que la detenció de la seva esposa i filla sembla no haver llançat noves pistes sobre el seu parador. «Al veïnat on hi ha l'edifici al qual capturàrem la seva esposa i filla, no hi havia senyals d'Al Douri, que creiem té problemes amb la salut», digué el tinent coronel MacDonald.

Al Douri, mà dreta de Saddam i objecte d'una recompensa dels Estats Units de deu milions de dòlars, fou nomenat abans de començar la guerra cap de les Forces de Defensa de la regió del nord de l'Iraq. «Creiem que Saddam Hussein es mou molt de lloc, probablement no tingui temps per coordinar els atacs, i farem que continuï corrent perquè no se senti còmode», digué a la premsa el general Raymond Odierno.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris