algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

La Creu Roja Internacional congela l'ajuda alimentària a 50.000 famílies palestines

El Comitè de la Creu Roja Internacional ha congelat els programes d'assistència alimentària a 50.000 famílies palestines en àrees rurals i urbanes a Cisjordània, digué l'espanyol Carlos Afonso Gallegos, delegat de Seguretat Econòmica de l'organisme internacional. Afonso, economista i nascut a Madrid fa 37 anys, és encarregat de tancar els dos programes d'assistència alimentària del Comitè Internacional de la Creu Roja, organisme amb el qual ha treballat a Etiòpia, Cambotja, Moçambic i el Caucas.

Les raons del tancament responen que «no estam davant una situació d'emergència, sinó que la crisi dels palestins es deu a circumstàncies purament estructurals, és a dir, tancaments de ciutats, setges militars i el mur que construeix Israel, entre d'altres causes». Al seu parer, l'assistència humanitària mai no acabarà amb el problema, que només es pot enfocar tractant que la política de tancaments de ciutats i llogarets palestins i els tocs de queda imposats per l'Exèrcit no vulnerin els drets econòmics i socials dels palestins.

Un dels programes oferia ajuda a 30.000 famílies del camp de Cisjordània, que suposen el 10 per cent de la població rural, a les quals se'ls proporcionaven aliments com arròs, farina, oli, llenties, cafè, te i sucre, a més de paquets d'higiene i material escolar. La Creu Roja calcula que cada família inclou una mitjana de sis persones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris