algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
19°

Washington afirma que les restes del règim de Saddam seran eradicades

El secretari d'Estat nord-americà, Colin Powell, subratllà ahir davant dels europeus que les restes del règim de l'expresident iraquià Saddam Hussein seran eradicades «completament», en un intent per contrarestar la mala publicitat que suposa l'increment d'accions terroristes contra les forces d'ocupació a l'Iraq, en especial després del mortífer atemptat del passat dimecres contra la caserna italiana a Nasiriya.

Powell indicà que la falta de seguretat és un «desafiament» heretat de l'antic règim «baasista» i advertí que no és possible una tornada a l'època de Saddam. «Alguns volen que els nord-americans se'n vagin i que es torni a l'època de la dictadura, però no tornarà. Aquests vestigis seran completament eradicats», insistí al terme de la reunió amb els seus homòlegs europeus.

Així mateix, el cap de la diplomàcia dels Estats Units féu una picada d'ull i digué que comparteix amb europeus que l'ONU tengui un «paper essencial» en aquest procés. Per corroborar les seves paraules, Powell instà al secretari general de l'ONU, Kofi Annan, que nomeni pròximament un nou representant especial a l'Iraq en substitució de Sergio Vieira de Mello, mort en l'atemptat d'agost contra l'organització. Aquesta persona «podrà començar a treballar amb la coalició i el Govern Provisional en l'elaboració de la Llei fonamental i intentar posar dempeus les institucions que siguin necessàries», apuntaren.

En un article publicat ahir al diari francès Le Monde, Powell reconeix que «estam sent posats a prova a l'Iraq, políticament i militarment, però sortirem triomfants d'aquest repte». «Hem de tenir la paciència i determinació de perseverar, disposats a pagar el preu que faci falta, sempre tenint la certesa que el que feim és just», asseverà dels EUA.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris