cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
13°

La Unió Europea demana a Israel que desmantelli el mur de seguretat

Manifesta la seva preocupació per la situació del poble palestí

La Unió Europea (UE) demanà ahir a Israel que desmantelli el mur de seguretat que construeix entre el seu territori i el palestí, durant el consell d'associació bipartit en què les parts es reuniren a Brussel·les. La UE demanà a Israel que «aturi i desmantelli la construcció de l'anomenada tanca de seguretat als territoris palestins ocupats, incloent-hi l'interior i els voltant de Jerusalem, perquè desvia la línia d'armistici de 1949 i entra en contradicció amb la legislació internacional».

Els europeus, que es manifesten «molt preocupats» per la construcció de l'anomenada «tanca de seguretat a l'ocupada Cisjordània i a Jerusalem Est», consideren que aquesta «podria prejutjar futures negociacions i fer físicament impossible cap solució de dos estats», a part de «causar més dificultats humanitàries i econòmiques als palestins». «Milers de palestins s'estan veient privats de serveis essencials a Cisjordània», es lamenten.

La UE també demanà a Israel que cessi en la destrucció de cases i aturi els assassinats extrajudicials, i considerà que « l'expansió contínua de les colònies (...) agreuja una situació ja volàtil i és inconsistent amb el Full de Ruta», el pla de pau al qual donen suport els europeus, els nord-americans, els russos i l'ONU.

A més, instà a «actuar contra la situació humanitària de cada vegada més deteriorada» a Gaza i a Cisjordània, ja que «la UE de cada pic té més dificultats per fer-hi arribar la seva ajuda urgent».

Al Govern israelià l'advertí que «tota acció per enderrocar el president de l'Autoritat Palestina serà contrària a la Llei internacional i contraproduent per als esforços de pau». I demanà a l'Autoritat Palestina que lluiti contra el terrorisme, tot condemnant els atacs suïcides.

Per la seva banda, el primer ministre israelià, Ariel Sharon, continua la seva visita oficial a Itàlia, on ahir s'entrevistà amb el primer ministre Silvio Berlusconi, actual president de torn de la UE. Sharon li demanà que l'ajudi a alleujar la tensió entre el seu país i els Quinze.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris