algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Abú Al·là obté la confiança del Parlament palestí cap al seu nou Executiu

El primer ministre ofereix a Israel «una treva mútua» per acabar amb el bany de sang

El Parlament palestí donà el vistiplau ahir al gabinet encapçalat per Ahmed Qurea (Abú Al·là), que inclou 24 ministres i té seriosos desafiaments per afrontar. El Consell Legislatiu Palestí (Parlament) aprovà ahir per 48 vots a favor, 13 en contra i cinc abstencions el nou Executiu, segons anunciaren fonts oficials palestines a l'interior de la Mukata de Ramal·lah per mitjà d'altaveus.

Hores abans Abú Al·là havia anunciat que el seu nou Govern es disposa a «acabar amb el caos armat» als carrers de Cisjordània i Gaza. I és que aquesta serà una de les principals prioritats del nou gabinet palestí, que haurà d'aplacar la lluita armada contra l'ocupació israeliana, un dels requisits continguts al Full de Ruta per a la pau al Pròxim Orient.

En aquest sentit, el primer ministre pretén fer-ho mitjançant el diàleg, com el seu predecessor, Abu Mazen, en lloc d'enfrontar-se a les faccions de la resistència per la força, com li exigeix Israel. «No és acceptable que cap de nosaltres permeti el caos d'armes i trets entre la gent», digué Qurea en el seu discurs de presentació, hores abans que els 68 diputats que assistiren al Parlament li donassin el seu vot de confiança.

Abú Al·là, qui presumiblement mantindrà la primera reunió formal amb el seu gabinet avui, té a la seva agenda altres qüestions no menys importants, com és acabar amb la construcció del mur que Israel està aixecant en terres de Cisjordània.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris