cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

Washinghton està molt frustrat davant la gestió del Consell provisional del Govern iraquià

L'executiu nord-americà pensa que «simplement no prenen les decisions que haurien de prendre»

El Govern d'EUA està «profundament frustrat» amb l'actuació del Consell de Govern iraquià, els membres del qual ell mateix va escollir, i està considerant alternatives per a una futura cessió de poder, segons publicà ahir The Washington Post.

«Estam molt descontents amb tots ells. No estan actuant com un cos legislatiu o governamental», va manifestar una font que el diari no identifica. «Simplement no prenen les decisions que han de prendre».

Segons l'article, els membres d'aquest òrgan passen més temps promovent els seus interessos polítics i econòmics que planejant el futur d'Iraq.

Fa dues setmanes el cap de l'Autoritat Provisional de la Coalició, Paul Bremer, es va reunir amb el Consell i va dir als seus integrants que la situació «no pot seguir així», segons una font anònima dels Estats Units a Bagdad.

Bremer es va queixar llavors que almenys la meitat d'aquest òrgan està fora del país normalment i en algunes reunions només havien comparegut quatre o cinc membres.

Però un dels seus integrants, Mowaffak Rubaie, un xiïta moderat que estava exiliat a Londres, va afirmar que «el Consell està intentant fer-ho el millor possible. S'ha de recordar que tenim 24 personalitats diferents», segons el diari. «Mai no havíem treballat junts abans. No hi ha cap precedent per al que estam fent», va afegir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris