cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
17°

Desafiar la construcció del mur, prioritat del nou Govern Abú Al·là

Quatre palestins, un d'ells de 15 anys, moren a mans iraelianes

99172

Centenars de palestins es manifestaren contra el mur que està aixecant el Govern israelià.

La màxima prioritat del nou Gabinet de l'ANP serà desafiar la construcció del mur de separació que Israel construeix en terres palestines de Cisjordània i que danyarà directament els interessos de 875.000 palestins a ambdós costats del seu traçat.

«No ens importa si Israel vol construir un mur d'apartheid en la línia verda o dins dels territoris palestins... La nostra màxima prioritat serà desafiar la construcció del mur i alleugerir la situació dels palestins», manifestà ahir el primer ministre palestí, Ahmed Qurea (Abú Al·là), qui presentarà en breu la composició del seu gabinet.

Al voltant del 50 per cent de Cisjordània serà confiscada mitjançant el mur de separació, compost per blocs de formigó de fins a 8 metres d'alt, tanques electrificades, circuits tancats de televisió, torres de vigilància i camins per a patrulles de vigilància, segons PENGON, la Xarxa Palestina d'Organizaciones No Governamentals del medi ambient.

Mentrestant, la violència continua a la zona. Ahir moriren quatre palestins, entre ells un adolescent de quinze anys, per trets de soldats israelians en diferents esdeveniments armats a Cisjordània i Gaza.

El jove fou abatut i tres palestins més -dos d'ells en estat greu- resultaren ferits de diversa consideració quan llançaven pedres contra tropes israelianes al llogaret Burkin, pròxim a Jenín, informà la ràdio pública israeliana. Hores abans dos palestins més foren abatuts a trets per soldats israelians en les proximitats de la ciutat de Bet Hanún, al nord de la franja de Gassa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris