cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Michael Howard, nou líder dels conservadors britànics

El diputat Michael Howard, de 62 anys d'edat, dretà i antieuro, fou anomenat ahir líder del Partit Conservador britànic i, com a tal, cap de l'oposició al Govern laborista dirigit per Tony Blair.

Howard fou l'únic diputat «tory» que presentà la seva candidatura per substituir Iain Duncan Smith, que dimití el passat dia 29 després de ser derrotat en una moció de confiança.

L'anunci formal que Howard serà el nou cap de l'oposició va ser fet pel president de l'anomenat Comitè 1992, que agrupa els 165 diputats «tories» a la Cambra dels Comuns.

Malgrat haver estat elegit pel grup parlamentari conservador, Michael Howard vol que el seu nomenament sigui ratificat per la resta del Partit, amb la qual cosa se sotmetrà a una votació en la qual participi tota la militància «tory».
Companys
El nou líder, que va prometre la setmana passada dirigir el seu partit des del centre polític, demanà ahir mateix als seus companys que s'uneixin per poder derrotar els laboristes i tornar al Govern.

En ser elegit, en un discurs davant del grup parlamentari del seu partit, Howard va dir: «Estam aquí per guanyar. Perquè si no guanyam no podem posar en pràctica tot allò que creiem que és bo per al nostre país».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris