algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

El Kremlin intentarà convèncer Sharon de crear una força de pau

Volen que observadors internacionals facin complir el Full de Ruta

El Kremlin intentarà convèncer el primer ministre d'Israel, Ariel Sharon, que va arribar ahir a Moscou en visita oficial de tres dies, de la necessitat del desplegament de tropes de pau o observadors a la zona del conflicte palestino-israelià.

«Per superar l'aguda crisi palestino-israeliana és imprescindible una participació més àmplia i eficaç de la comunitat internacional», declarà la vigília de la visita Alexandr Iakovenko, portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers de Rússia.

El portaveu precisà que «un dels components d'aquesta participació» podria ser el desplegament a la zona del conflicte d'observadors internacionals o forces de pau que ajudin les parts a complir els seus compromisos que estipula el Full de ruta».

Fonts diplomàtiques israelianes no descartaren, entretant, que l'objectiu principal de la visita de Sharon a Moscou sigui el de convèncer Rússia que retiri el seu suport al pla de pau.

Durant la seva estada a Moscou, el primer ministre d'Israel es reunirà amb el president rus, Vladimir Putin, el primer ministre Mijail Kasianov i el ministre d'Exteriors, Igor Ivanov.

El portaveu de la presidència russa, Alexei Gromov, indicà que a la reunió de Putin i Sharon s'abordaran «las perspectives de compliment del Full de ruta i diversos aspectes de les relacions bilaterals».

Fonts de l'Ambaixada d'Israel afirmaren que el primer ministre tractarà amb els seus interlocutors russos sobre «la col·laboració en la lluita amb el terrorisme internacional i la situació als territoris palestins».

«La no proliferació de les armes d'extermini i l'amenaça creada pel programa nuclear de l'Iran» són altres temes a tractar, segons els diplomàtics israelians.

En el marc de la «problemàtica internacional» s'analitzarà, en particular, la situació a l'Iraq després de la guerra, afegiren, així com a «qüestions econòmiques, polítiques i altres aspectes de les relacions bilaterals».

Per la seva banda, Iakovenko ressaltà la preocupació de Rússia «per l'empitjorament de la situació a la zona».

«La confrontació de palestins i israelians s'acosta a la línia crítica» i «la seva continuació durà a una espiral de violència», cosa que «aprofiten els terroristes que proven de col·locar barreres encara més altes a la via de reparació», afegí.

El portaveu de la diplomàcia russa també subratllà que «accions unilaterals, com l'activitat dels assentaments o la construcció del mur de seguretat en terres palestines, no contribueixen a reanimar la confiança».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris