algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Rússia veu el primer ministre com a nova víctima de Yukos

Les especulacions augmentaren ahir entorn del primer ministre Mikail Kasyanov, únic polític important supervivent de l'era prèvia al president Vladimir Putin, i apuntaren que seria la pròxima víctima de la crisi que envolta la companyia petroliera Yukos.

Kasyanov afirmà divendres que estava preocupat per l'arrest del màxim executiu de Yukos, Mikail Jodorkovsky, l'home més ric de Rússia, per càrrecs de frau i evasió fiscal, en un clar desafiament a Putin, qui afirmà que el cas ha de ser duit davant els fiscals.

«Només hi pot haver una explicació per a això: Kasyanov està sent preparat per a la seva destitució o ja sap sobre això», afirmà el popular diari Komsomolskaya Pravda.

Es tracta de la major crisi política i econòmica als tres anys al poder del president Putin i ha fet que des d'Occident es miri amb temor el futur de la reforma econòmica. Els mercats russos recuperaren algun terreny després que Putin digués als banquers que estava compromès amb una economia de mercat, però les accions seguien encara lluny dels nivells que tenien abans de l'arrest a punta de pistola de Jodorkovsky.

El primer ministre Kasyanov, que està al costat de l'elit pro-empresarial enfrontada amb els «falcons» del Kremlin, afirmà que la confiscació de les accions era «un nou fenomen de conseqüències difícils de definir».

Putin està rebent crides de líders empresarials, mitjans de comunicació i comentaristes polítics perquè enviï un clar missatge de calma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris