cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
19°

Bush avisa que una retirada de les tropes d'ocupació donaria «ales als terroristes» que hi ha al país

El president dels Estats Units, George W. Bush, advertí ahir que la retirada de les tropes d'ocupació desplegades a l'Iraq donaria «ales als terroristes», per la qual cosa assegurà que Washington està «determinat» a romandre a l'Iraq «per lluitar i per vèncer», en el seu discurs radiofònic setmanal.

Bush recordà els atemptats registrats aquesta setmana al país àrab, els objectius dels quals «inclogueren estacions de Policia a Bagdad i Faluja, la seu de la Creu Roja Internacional, i edificis de l'Autoritat Provisional de la Coalició a Bagdad». En aquest sentit, subratllà que «la majoria de les seves víctimes foren iraquians que treballaven per reconstruir i restablir l'ordre en el seu país, i ciutadans d'altres països dedicats a missions purament humanitàries».

Lleials
Segons el president dels Estats Units, alguns dels autors d'aquests atemptats «són persones lleials al règim de Saddam (Hussein) que cerquen recuperar el poder», mentre que «d'altres són estrangers que han viatjat a l'Iraq per escampar la por i el caos, i evitar l'aparició d'una democràcia al cor del Pròxim Orient».

Tots ells, afegiren, «comparteixen una estratègia a curt termini, la d'intimidar els iraquians perquè no construeixin un Govern lliure, i empènyer els EUA i els nostres aliats que abandonem les nostres responsabilitats». Segons Bush, en les darreres dècades «els terroristes arribaren a creure que si li pegaven fort als EUA», Washington «es retiraria i tornaria enrere».

Tanmateix, han après «la lliçó equivocada» ja que -segons afegí- «els EUA acabaran la seva tasca a l'Iraq».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris