muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

L'oposició aconsegueix el vot secret al Congrés sobre l'Iraq

El ple, que es realitzarà dimarts, abordarà el suport o el rebuig a l'estratègia d'Aznar

La votació de les tres iniciatives relatives a la crisi de l'Iraq, que es debatran el pròxim dimarts en el ple del Congrés dels Diputats, serà secreta, tal com reclamaven tots els grups de l'oposició i que finalment el PP ha assumit. El grup popular presenta una proposició no de llei que dóna suport a la política exterior del Govern en aquest afer, mentre que tota l'oposició presenta un document que recull les tesis de França, Alemanya i Rússia per incrementar l'abast i el temps de les inspeccions de l'ONU sobre l'Iraq; a això s'afegeix una tercera moció d'IU en el mateix sentit.

L'oposició destaca que la possibilitat que els diputats del partit del govern es «desmarquin» en votar sobre el conflicte de l'Iraq té un precedent al Regne Unit, on una tercera part dels parlamentaris laboristes va optar per votar contra Tony Blair. La setmana passad el portaveu de CC, José Carlos Mauricio, afirmava que almenys vuit diputats del PP estaven disposats a fer costat en el Congrés a una proposta de CC i fins i tot havien demanat autorització per a això al seu secretari general, Javier Arenas.

Gràcies al fet que el vot serà privat, l'oposició considera que ningú no podrà posar «com a excusa» el respecte a la disciplina de partit, com ha explicat el socialista Jesús Caldera, sense aventurar-se a pronosticar si aquest mètode podrà dividir el grup popular. «Es tracta que els diputats s'expressin amb total llibertat», va dir.

Però el portaveu del grup popular, Luis De Grandes, nega tota possibilitat de divisió de vot en el PP i considera «un insult» les sospites de l'oposició. El secretari general del PP, Javier Arenas, va afirmar que el partit no tem aquesta mesura perquè a les seves files no hi ha «problemes de consciència».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris