muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

Bush demana al Congrés 95.000 milions de dòlars per a la guerra

La partida inclou les compensacions a Turquia i a altres aliats

El Govern dels Estats Units prepara una petició de despesa addicional de 95.000 milions de dòlars per a la possible guerra amb l'Iraq, les seves seqüeles i la lluita contra el terrorisme. La petició formal s'esperava ahir horabaixa (matinada a Espanya) a Washington.

El diari The Wall Street Journa assenyalà ahir que la suma destinada a la guerra podria ser inferior (uns 60.000 milions de dòlars) depenent de la durada del conflicte, la contribució dels aliats dels EUA a l'esforç de guerra i els danys que el president iraquià, Saddam Hussein, causarà al seu país per defensar-se. La quantitat de 95.000 milions de dòlars inclou diners que el Departament d'Estat usaria per compensar Turquia i d'altres aliats perjudicats per la guerra, afirma el diari.

Els que planifiquen el pressupost mantenen un debat intern sobre si incloure en la petició al Congrés 13.000 milions de dòlars que el Pentàgon diu que necessitarà per finançar una lluita més àmplia contra el terrorisme i millorar la seguretat nacional. El diari agrega que la petició podria dividir-se en dos: una per a la guerra i una altra per a la reconstrucció.

Funcionaris encarregats del pressupost a la Casa Blanca estan pressionant perquè la xifra es divideixi en més paquets, ja que això els donaria més control sobre la despesa si la guerra resulta de curta durada, però el Pentàgon just en vol un per evitar interrupcions al finançament. D'altra banda, la Casa Blanca defensà ahir que la caiguda de Saddam i la instauració de la democràcia a l'Iraq podria produir un efecte dòmino a tot el Pròxim Orient.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris