algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Tota l'oposició s'uneix contra la política exterior del Govern

L'oposició en ple va presentar ahir al Congrés dels Diputats una proposició no de llei sobre la posició d'Espanya davant de la crisi de l'Iraq, que entenen com «la nostra manera de treballar per la pau davant les dues alternatives que només caben per a Aznar: «la guerra o la guerra» ha dit el portaveu socialista Jesús Caldera.

La proposta, que els grups volen debatre i votar la pròxima setmana en ple, suposa la unitat del PSOE, IU, CiU, PNB, CC i tots els integrants del grup mixt, al voltant d'un text que demana que el Congrés proclami que la resolució promoguda per EUA, Regne Unit i Espanya per desarmar l'Iraq no «té justificació» i que suposa un «greu dany» a la política exterior espanyola.

El portaveu del PSOE, Jesús Caldera, va destacar l'actitud de defensa de la pau dels grups de l'oposició davant la posició de «guerra o guerra» que mantenen tant el president del Govern, José María Aznar, com el president dels Estats Units, George W. Bush. Caldera, qui va ser l'encarregat de llegir el contingut del text de la proposició no de llei, va assegurar que en el ple del pròxim dimarts, el PP tindrà l'oportunitat de pronunciar-se perquè, segons va dir, «no només és Aznar qui vol la guerra sinó tot el Partit Popular».

Ahir mateix, Coalició Canària -fins ara alineada amb Aznar- anuncià que deixaria de donar suport al Govern en les seves accions de política exterior. El PP ha decidit no impedir que el ple del Congrés debati la proposició no de llei consensuada per tota l'oposició dimarts que ve en relació amb la crisi de l'Iraq, però ha optat per contraposar-la amb el seu text, on es reafirmarà el suport a les gestions del Govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris