algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

L'Iraq entrega a Hans Blix més documentació sobre armes prohibides

El Govern iraquià ha donat senyals fa pocs dies d'haver millorat la seva cooperació amb Nacions Unides, segons va assenyalar ahir el cap dels inspectors d'armes, Hans Blix. L'Iraq ha facilitat més d'un centenar de documents en els últims dies i «existeixen certs elements positius que necessiten ser més investigats», va comentar Blix.

Les declaracions de l'inspector Blix podrien caure com una gerra d'aigua freda als Estats Units, Regne Unit i Espanya, que cerquen que els altres membres del Consell de Seguretat ratifiquin la proposta de segona resolució contra l'Iraq per constatar que el règim de Saddam Hussein no compleix el que li exigí l'ONU. Blix va comentar que una carta del Govern iraquià informava els inspectors que havien trobat «una bomba R-400 amb líquid en un magatzem d'armes biològiques».

No en va oferir més detalls, però les bombes aèries R-400 serveixen per propagar contaminants biològics, i els iraquians semblen ara disposats a revelar quantes d'aquelles armes van ser desenvolupades. «Una altra carta ens explica que han trobat documents escrits a mà sobre el desenvolupament d'armes prohibides el 1991. S'ha de seguir tot això, però es tracta de nous elements per considerar», va afegir Hans Blix.

Això no obstant, el cap dels inspectors encara no ha rebut resposta de Bagdad sobre l'exigència de destruir els míssils Al Samud 2. Dilluns passat, en un avanç d'una entrevista televisiva, Saddam Hussein va assegurar que no pensava destruir aquells míssils. Ahir, el Govern iraquià matisà les declaracions i digué que encara està estudiant la petició.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris