nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

El PP rebutja un ple extraordinari per debatre la posició espanyola

L'oposició treballa per donar una resposta conjunta al Govern sobre el conflicte de l'Iraq. PSOE i IU pretenen que el Congrés dels Diputats voti el pròxim dimarts una resolució, molt similar a la que impulsen França, Alemanya i Rússia al Consell de Seguretat de l'ONU.

El que de moment no ha aconseguit l'oposició, per la majoria absoluta del PP, és una compareixença extraordinària del president del Govern, José María Aznar. Sí acudirà al Congrés, però només per informar a la Cambra, sense que es produeixi cap votació.

Tots els grups de l'oposició havien sol·licitat aquest ple extraordinari, amb el mateix format que l'últim, amb comunicació prèvia per part del Govern, rèpliques dels altres grups i debat de resolucions. Tanmateix, el PP ho va rebutjar de nou, pel que PSOE i IU encapçalaran la redacció d'una proposició no de llei amb la mateixa filosofia de fons que el text que impulsen França, Alemanya i Rússia a l'ONU.

Les formacions d'esquerres volen que el Congrés voti aquesta iniciativa, que impulsi el desarmament del règim iraquià per vies pacífiques i que ampliï el temps de treball dels inspectors de les Nacions Unides. Això no obstant, el PP pot vetar aquesta pertorbació de l'ordre del dia, fet que dificultaria aquesta possibilitat. En cas de ser així, IU ja ha mostrat la seva disposició a convertir la seva moció, conseqüència de la interpel·lació sobre l'Iraq al text conjunt de tots els partits de l'oposició.

El portaveu parlamentari socialista, Jesús Caldera, va assegurar que és molt greu la negativa del PP a fer aquest ple extraordinari «en un moment històric i transcendent com aquest, en el qual es juga la guerra o la pau». Els populars van argumentar problemes d'agenda.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris