nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:
14°

França i Alemanya presenten un calendari per desarmar Saddam

Chirac no veu necessitat d'una resolució més, però no avança el vet

França, Rússia i Alemanya han presentat noves propostes al Consell de Seguretat de l'ONU per resoldre el problema de l'Iraq de manera pacífica, varen informar ahir a Berlín el canceller alemany, Gerhard Schroeder, i el president francès, Jacques Chirac. La proposta -va informar Chirac abans d'iniciar amb Schroeder un sopar en un restaurant de Berlín- consisteix a proposar un calendari «programa per programa» per desarmar el règim de Saddam Hussein.

Els dos dirigents varen insistir, en declaracions a la premsa abans del sopar, en la plena coincidència dels seus posicionaments sobre el tema de l'Iraq. «Ambdós pensam que es pot aconseguir el desarmament de l'Iraq per vies pacífiques i estam disposat a fer tot el que estigui en el nostre poder perquè Bagdad compleixi completament les exigències dels inspectors. Aquest és el fons de la nostra política comuna», va dir Schroeder.

Chirac, per la seva part, va assenyalar que França i Alemanya tenen la mateixa forma de veure el problema: «L'Iraq ha de ser desarmat i aquest objectiu es pot assolir per vies pacífiques, les de les inspeccions». Els dos dirigents afirmen que la via de les inspeccions és la lògica conseqüència de la resolució 1.441 «adoptada unànimement per la comunitat internacional».

França i Alemanya es mostraren en desacord amb la necessitat d'aprovar una nova resolució i insistiren que la solució passa per reforçar la tasca dels inspectors. Això no obstant, França no ha avançat en cap moment que farà ús del seu dret a vet.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris