algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Powell anuncia que la decisió final es prendrà després del 7 de març

El resultat de l'últim informe dels inspectors de l'ONU serà clau

El secretari d'Estat dels EUA, Colin Powell, va indicar ahir a Tòquio que el món haurà de decidir finalment què fer amb l'Iraq després de l'informe que el cap d'inspecció armamentista de Nacions Unides, Hans Blix, lliurarà al Consell de Seguretat el 7 de març.

En una roda de premsa oferta a l'ambaixada dels Estats Units de Tòquio, Powell, que dissabte es va reunir amb el primer ministre Junichiro Koizumi, va dir que la comunitat internacional té «una última oportunitat» per decidir la seva postura en el conflicte pel desarmament d'Iraq una vegada es conegui el contingut de l'últim estudi sol·licitat a Blix.

«És hora d'actuar. L'evidència és clara. Ells són culpables...», va manifestar.

Va indicar també que la resolució 1.414 del Consell de Seguretat de l'ONU deixa clar que l'Iraq és culpable i també que, si el règim de Bagdad no ho arregla, no acata ara el que ordena l'organisme i no coopera, haurà d'atenir-se a «greus conseqüències».

El secretari d'Estat va assegurar que a Iraq se li estava acabant el temps.

«No és qüestió que es necessiti més temps per a noves inspeccions. El tema és el desarmament i la conformitat d'Iraq a les peticions internacionals», va subratllar moments abans de concloure la seva breu estança a Tòquio per continuar viatge a Xina i Corea del Sud, on discutirà amb les seves respectives autoritats la situació d'Iraq i Corea del Nord.

Segons va opinar, el món està una altra vegada davant del mateix problema que al començament de la resolució de l'ONU número 1.414 de finals de l'any passat.

«Iraq no s'emmotlla encara a les peticions i se li està acabant el temps, ja que el Consell de Seguretat haurà de mostrar la seva rellevància insistint que l'Iraq ha de desarmar-se o ser desarmat per una coalició internacional que vagi a fer-ho», va subratllar.

Powell va mostrar la seva confiança que no passarà molt temps des que es presenti la resolució fins que s'arribi a una decisió sobre si està llesta per ser votada o no, una vegada que Blix exposi el seu últim informe armamentístic sobre Iraq el 7 de març. «Crec que poc després, haurà de ser presa una decisió del que hagi de fer el Consell de Seguretat», va subratllar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris