cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Sharon formarà govern a Israel sense comptar amb els laboristes

El bloc dretà Likud pactà ahir, després de vuit hores de negociacions, un acord amb el Partit Nacional Religiós (Mafdal) per formar part de la pròxima coalició de Govern del primer ministre Ariel Sharon.

La coalició, segons la ràdio pública israeliana, estarà integrada també pel partit de centre Shinui (Canvi) del periodista Tomy Lapid, que divendres passat va arribar a diferents «enteses» amb el Mafdal, una formació religiosa i ultranacionalista que defensa els assentaments jueus i s'oposa a un Estat palestí.

Les converses entre representants de Sharon i del Mafdal van començar enmig de contactes amb el Partit Laborista per negociar la seva incorporació a un govern d'unitat nacional, el que havia de debatre el Comitè Central d'aquesta última formació. Sharon i el líder laborista Amram Mitzna, al que preferia per formar la nova coalició, van celebrar dues rondes de converses amb aquella finalitat la setmana passada i en van cancel·lar una prevista per a dissabte vespre, en concloure a Israel la jornada del descans sabàtic, però finalment, el líder del Partit Laborista, Amram Mitzna, va anunciar la ruptura dels seus contactes amb Sharon.

Per altra banda, continua l'escalada de violència al Pròxim Orient, on nou palestins i un militar israelià van morir en diferents enfrontaments registrats ahir a la franja de Gaza i a Cisjordània, van assenyalar fonts mèdiques i de la seguretat palestina i militars israelians. A més de les víctimes mortals es registraren 20 ferits.

Aquesta operació no va impedir un tret de coet artesanal de tipus 'Qassam' a la localitat de Sdérot (el sud d'Israel), que no va causar danys materials ni víctimes. Aquests trets, que solen procedir del nord de la franja de Gaza, són reivindicats, en línies generals, pel braç armat del moviment islàmic Hamàs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris