algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
12°

Joan Pau II demana a Blair que aturi «la tragèdia de la guerra»

El papa Joan Pau II va instar ahir el primer ministre britànic, Tony Blair, un dels més ferms aliats de Washington en la crisi iraquiana, a fer un esforç per «impedir la tragèdia de la guerra». Durant una audiència privada que va durar devers mitja hora, el sant pare va reiterar que «en la greu situació de l'Iraq s'han de dur a terme tots els esforços per evitar noves divisions al món».

Blair, que professa la religió anglicana, va estrènyer la mà al papa i va seure al costat d'ell durant la reunió. Al final de l'audiència, el pontífex, de 82 anys, va rebre Cherie Blair, esposa del primer ministre britànic i de religió catòlica, com també els seus fills. Davant d'una intensa oposició a la Gran Bretanya contra una acció militar encapçalada pels Estats Units a l'Iraq, Blair s'ha convertit en el darrer dirigent mundial que ha visitat Joan Pau II per parlar de la crisi.

En la trobada no abordaren el tema d'una possible guerra, però durant la seva visita a Roma, Blair ha intentat posar èmfasi en allò que els uneix, al·legant que el papa és «reticent a l'esclat d'una guerra, si no és com a darrer recurs. Aquest és també el meu parer».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris