algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El G7 admet la desacceleració econòmica dels països integrants

L'amenaça de la guerra contra l'Iraq no ajuda a la recuperació

Els ministres de Finances i els dirigents dels bancs centrals del G7 (els set països més industrialitzats) demanaren ahir un enfortiment de la lluita contra el terrorisme i afirmaren que desitgen que el Fons Monetari Internacional (FMI) presenti un pla d'acció en la seva reunió d'abril a Washington. «Instam tots els països a aprovar i aplicar lleis per lluitar contra el finançament del terrorisme», indicà la declaració final.

Els set països més rics del món també demanaren a l'FMI i al Banc Mundial «que iniciïn la seva participació en l'assistència tècnica en coordinació amb l'ONU, i que presentin un pla d'acció a la seva reunió d'aquest primavera». Així mateix, els responsables de Finances del G7 van reconèixer que s'han accentuat les «incerteses geopolítiques», en al·lusió a una probable guerra a l'Iraq, i declararen que actuarien si es deteriora el panorama econòmic mundial, afirmaren els ministres de Finances dels EUA, el Regne Unit, Alemanya, França, Itàlia, el Japó i Canadà.

La reunió va estar dominada pel risc d'una guerra a l'Iraq que divideix els membres del G7 i la imminència de la qual sembla cada vegada més probable, però que els ministres de Finances i governadors dels bancs centrals dels «set grans» van silenciar en el seu comunicat. «No tenim cap pla ocult», afirmà l'amfitrió de la reunió, el ministre francès d'Economia i Finances, Francis Mer.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris