algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

L'Iraq anunciarà avui que destruirà els seus míssils Samud II prohibits

Bagdad ha cedit fins ara a totes les exigències plantejades per Hans Blix des de l'ONU

81634

Oficials iraquians vigilen la instal·lació militar d'Al Aluga, en què es produeixen míssils Samud II.

L'Iraq atendrà avui amb tota probabilitat l'ultimàtum de l'ONU perquè comenci, d'aquí una setmana, la destrucció dels seus míssils Samud II, vitals per a la seva defensa davant d'una invasió. Segons fonts iraquianes, el coordinador amb els inspectors d'armes de les Nacions Unides, Hussein Mohamed Amin, no donarà a conèixer, tanmateix, la resposta oficial fins a una roda de premsa que ha convocat per avui a Bagdad. El règim iraquià manté fins ara silenci sobre quina serà la seva posició, però en mitjans locals es dóna per segur que complirà l'exigència, ja que qualsevol altra actitud donaria motius perquè l'ONU pogués justificar un atac.

Encara que no va al·ludir els Samud II, el vicepresident iraquià, Taha Yasin Ramadan, va dir anit que el seu país està disposat a oferir «tota la col·laboració» a les Nacions Unides, en una intervenció després de conèixer-se l'ultimàtum. Malgrat mostrar en principi certa resistència, l'Iraq ha acceptat totes les peticions que li ha plantejat successivament l'ONU des de l'inici del procés d'inspecció d'armes fa gairebé tres mesos.

El règim de Bagdad ha permès els vols dels avions espia U-2, les entrevistes privades amb els científics armamentístics iraquians i l'adopció d'una llei que prohibeix les armes de destrucció massiva, en tots els casos en resposta a demandes presentades per l'ONU i en termes menys apressants que aquesta última. La nova exigència obliga l'Iraq a començar abans del primer de març la destrucció de tots els coets l'abast dels quals supera els 150 quilòmetres autoritzats per l'ONU, en el primer termini temporal d'aquest tipus que el cap dels inspectors, Hans Blix, fixa al règim de Bagdad. La carta de Hans Blix també insta l'Iraq a destruir alguns motors importats il·legalment que varen ser dissenyats per equipar els míssils.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris