muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

EUA no atacarà abans de dia 15, diu el «Washington Times»

El Pentàgon ha retardat fins a la segona quinzena de març la data d'un possible atac contra l'Iraq, a causa de la dificultat de desplaçar les forces de terra i dels problemes per aconseguir el suport internacional, va informar ahir el diari The Washington Times..

Tot i que els EUA tenen ja un gran dispositiu naval i aeri, l'Exèrcit porta diverses setmanes de retard en els seus preparatius. Quan els plans d'invasió es definiren l'any passat, es va apuntar febrer com la data d'un atac, però el procés de tramesa de tropes s'ha allargat.

Per exemple, la 4a Divisió d'Infanteria, l'ordre de desplegament de la qual es va donar fa diverses setmanes, té tot el seu equip en uns 30 vaixells que naveguen cap a la regió, però encara no se sap si anirà a Turquia o a Kuwait.

La majoria dels 20.000 homes de la divisió són encara als EUA, ja que seran enviats per avió, però s'espera aclarir quina serà la seva destinació. Els responsables del Pentàgon tracten d'evitar la dura calor del desert. Les temperatures al sud de l'Iraq i a Kuwait (on hi ha ja més de 100.000 soldats dels EUA) pugen de manera notable ja l'abril.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris