algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Cerquen tres vaixells que poden dur armes de destrucció massiva d'Iraq

Els serveis d'intel·ligència dels Estats Units i britànics estan intentant localitzar tres vaixells de càrrega que es troben viatjant per tot el món i que podrien portar al seu interior armes de destrucció massiva iraquianes que estarien sent traslladades d'un costat a altre per evitar que siguin detectades pels inspectors de l'ONU, segons va indicar en la seva edició d'ahir el diari britànic The Independent.

Aquestes embarcacions, d'entre 35.000 i 40.000 tones cada una, haurien estat navegant pels oceans de tot el món al llarg dels últims tres mesos, però mantindrien apagada la seva ràdio des del primer dia, en una clara violació de les lleis marítimes internacionals, per evitar ser detectats, segons fonts de la indústria naviliera citades pel diari.

El viatge d'aquests vaixells de càrrega va començar a finals de novembre, només alguns dies després que els inspectors de l'ONU dirigits per Hans Blix començassin a cercar l'arsenal iraquià a la seva tornada al país.

L'esmentat diari afirma que la localització d'aquests vaixells donaria al president dels Estats Units, George W. Bush, i al primer ministre britànic, Tony Blair, la informació necessària per justificar un atac contra el règim de Saddam Hussein, davant de la gran oposició de l'opinió pública al començament de la guerra.

Els vaixells, que van ser noliejats per un agent amb seu a Egipte i porten pavellons de tres països diferents, duen la ràdio apagada des que van abandonar port, la qual cosa, sumat al fet que els capitans no han donat informació sobre les seves destinacions, suposa un clar incompliment de les lleis marítimes internacionals. Encara que no se sap on han passat tot aquest temps els vaixells, sembla que han estat fonamentalment en aigües de l'Índic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris