nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

Bush elogia Aznar i Blair com a «líders valents i amb perspectiva»

El president americà manté que pot llançar l'atac sense consens

George W. Bush va reafirmar ahir dimarts la seva voluntat de desarmara Saddam Hussein per la força si és necessari i es va mostrar impassible davant de les manifestacions mundials antiguerra del cap de setmana. El mandatari va reafirmar estar obert a una segona resolució de l'ONU, però recordant que «no tenim necessitat d'una segona resolució».

La resolució 1441, que ordena el desarmament de l'Iraq, és suficient per justificar una intervenció armada contra Saddam Hussein, d'acord amb Bush, qui va reafirmar la seva actitud malgrat les manifestacions massives pacifistes a tot el món. «La democràcia és una cosa molt bella» i «la gent té dret a expressar la seva opinió», va afirmar. Va afegir tanmateix que si aquesta opinió és que Saddam Hussein «no representa un perill, em permet no estar d'acord».

Va recordar que Hussein «té armes de destrucció massiva, va desafiar les Nacions Unides i té vincles amb els terroristes». «Saddam representa una amenaça per a Estats Units i ens n'ocuparem», va afirmar, reiterant que si els esforços diplomàtics no permetien desarmar-ho, «Estats Units conduirà una coalició de països voluntaris per fer-ho».

Tanmateix a Estats Units li està resultant difícil reunir i sostenir aquesta coalició. Possiblement per aquest motiu, Bush assegurà ahir que «Blair i Aznar són homes amb perspectiva», en referència al primer ministre britànic i al president espanyol, que fins ara han estat els seus més fidels aliats.

«Blair és un líder valent, i em sent orgullós de podr dir-li amic. Un altre líder valent arribarà al meu ranxo aquest cap de setmana, és José María Aznar, tenc ganes de tornar a veure'l. Són homes amb perspectiva, capaços de veure la feina que tenim per davant, i em sent orgulló perquè siguin els meus aliats», va dir Bush en declaracions reproduïdes ahir per la Cadena Ser.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris