nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

EUA redacta una nova proposta de resolució sense esmentar l'ús de força

Tracta d'establir dates límit perquè l'Iraq compleixi el desarmament

La Casa Blanca es prepara per presentar en els pròxims dies al Consell de Seguretat de Nacions Unides l'esborrany del text d'una segona resolució sense esmentar l'ús de la força a l'Iraq, tot i que això no vol dir que els EUA hi renunciïn.

Amb el dia festiu d'ahir, el Govern de George W. Bush ha disposat d'un llarg cap de setmana per avaluar totes les possibilitats de cara a continuar els plans d'invasió a l'Iraq i aconseguir un major suport per part de la comunitat internacional.

En el nou text, es plantejarien una sèrie de dates límit perquè l'Iraq compleixi diversos requeriments específics de desarmament, però no s'esmentaria l'ús de la força, ja que Washington considera que ja està autoritzat a exercir-la des de la resolució anterior.

Divendres passat no va ser un bon dia per a Bush. L'esperat informe dels inspectors d'armes només va servir per enfortir la posició de França, Rússia i la Xina en favor d'esperar més abans de declarar la guerra, els tres països que, amb els Estats Units i el Regne Unit, constitueixen els cinc membres permanents del Consell i tenen poder de vet sobre qualsevol resolució que es presenti.

Segons va declarar despús-ahir davant de la televisió l'assessora de Seguretat de la Casa Blanca, Condoleeza Rice, nord-americans i britànics es troben encara sospesant els termes de la segona resolució i va tornar a dir el que ja s'ha sentit innombrables vegades: que a Saddam Hussein li queden setmanes, no mesos».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris