nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Kofi Annan demana la fi dels enfrontaments entre l'Occident

El secretari general de les Nacions Unides, Kofi Annan, va instar ahir dilluns els països occidentals a evitar enfrontar-se entorn del tema d'Iraq, afirmant que les tensions transnacionals podrien frustrar una solució a la crisi. En una roda de premsa després de dirigir-se a la cimera de les 15 nacions de la Unió Europea, Annan va urgir Bagdad a escollir el compliment del desarmament en lloc de la confrontació amb la comunitat internacional.

També va dir que l'ús de la força sense un mandat de l'ONU soscavaria la legitimitat del Consell de Seguretat i disminuiria el suport a una acció militar Preocupació «També vaig expressar la meva preocupació per les tensions que emergeixen entre les nacions i les tensions en les relacions transatlàntiques», va dir Annan.

«Inst el líder iraquià a escollir el compliment per sobre del conflicte», va dir. «Si continuassin el seu desafiament a la resolució 1441 del Consell de Seguretat, els membres podrien haver de prendre una amarga decisió». El secretari general de l'ONU intensificà ahir les seves accions diplomàtiques per unificar els criteris dels països membres de l'ONU.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris