nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Aznar vol centrar el debat a la UE en l'aplicació de la resolució 1.441 de l'ONU

El president del Govern, José María Aznar, ha remès una carta al president en exercici del Consell de la Unió Europea i primer ministre grec, Costas Simitis, en la qual advoca perquè les deliberacions dels Quinze de demà sobre Iraq se centrin «en l'aplicació estricta i en un breu termini de la resolució 1.441» de Nacions Unides.

El cap de l'Executiu espanyol considera en la seva missiva «molt oportuna» la convocatòria, per part de la Presidència grega de torn, d'un Consell Europeu extraordinari. «Després de la reunió del Consell de Seguretat del passat divendres, els europeus tenim alguns elements més per enjudiciar la situació a Iraq», assenyala. «Ara, Europa pot aportar molt a la pau i seguretat internacional, i contribuir a una pressió efectiva sobre Iraq perquè respecti les resolucions de les Nacions Unides», afegeix.

Sota aquesta premissa, Aznar transmet al mandatari grec «algunes idees» per tal que siguin «útils». En primer lloc, considera que «el millor inici per a la nostra trobada és «partir de la posició comuna i consensuada, obtinguda al Consell d'Assumptes generals i Relacions Exteriors del 27 de gener».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris