nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Blair es mostra disposat a concedir més temps als inspectors de Nacions Unides

Blix presentarà un nou informe al Consell de Seguretat el pròxim 28 de febrer

El primer ministre britànic, Tony Blair, va cedir als desigs dels membres del Consell de Seguretat de l'ONU per deixar més temps als inspectors en desarmament, però va criticar les «concessions que es feien a un règim «perillós», que triga massa a demostrar la seva plena cooperació. El primer ministre britànic es va dirigir ahir, en aquest to, als membres del seu partit, el Laborista, reunit a Glasgow, però, sobretot, als milers de manifestants pacifistes concentrats a Londres.

Els Estats Units i Gran Bretanya es van quedar en minoria divendres a l'ONU, on gairebé tots els membres del Consell de Seguretat es van pronunciar a favor que les inspeccions prosseguissin, una vegada lliurat l'informe que afirmava que Iraq coopera cada vegada més, encara que encara hagi de provar que ja no posseeix armes de destrucció massiva.

«El doctor (cap de la missió de desarmament a Irak de l'Organització de Nacions Unides) Hans Blix tindrà més temps per continuar les inspeccions, i el 28 de febrer lliurarà un nou informe», va declarar Blair, posant en dubte el fonament d'aquesta nova decisió internacional. «Qui estigui familiaritzat amb les mentides i les evasives de Saddam (Hussein), pensarà que la història es repeteix. Com sempre, a darrera hora, se li va concedir una oportunitat. (...) Les concessions són sospitoses. Desgraciadament, les armes són vertaderes», va afegir Blair.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris