nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

L'Iraq prohibeix produir i importar armes de destrucció massiva

Washington no dóna cap credibilitat al decret de Saddam

Sota la pressió de la comunitat internacional, l'Iraq prohibí ahir per decret la producció i importació d'armes de destrucció massiva, una decisió presa pel mateix president Saddam Hussein poques hores abans de la presentació davant del Consell de Seguretat del segon informe dels inspectors de desarmament de l'ONU.

En el seu decret, promulgat per sorpresa, Saddam Hussein indica: «S'ha decidit prohibir a qualsevol persona o empresa dels sectors privat i públic importar, produir i fabricar armes nuclears, químiques i bacteriològiques». «Tots els ministres concernits han rebut l'ordre, cadascun segons les seves competències, d'aplicar aquest decret i de prendre les mesures necessàries per imposar sancions als que ho contravinguin», afegeix el text.

Fins ara, l'Iraq hauria invertit milers de milions de dòlars i ha mobilitzat milers de científics per dotar-se de capacitat nuclear, química i bacteriològica, com també de mitjans balístics. Per això, i com a primera reacció, la Casa Blanca opinà que els «pretesos» decrets presidencials iraquians no són «creïbles».

En canvi, el director general de l'Agència Internacional de l'Energia Atòmica, Mohamed ElBaradei, va mostrar la seva satisfacció per la decisió de Saddam, que va qualificar de «pas en la direcció adequada d'Iraq per complir» les resolucions de l'ONU.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris