lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

L'OTAN estudia un nou camí per armar Turquia abans de la guerra

Robertson renuncia a reunir el Consell perquè no troba punts d'acord

L'OTAN estudia fora del procediment polític habitual com facilitar ajuda militar a Turquia per defensar-se d'una eventual represàlia iraquiana en cas de guerra, va afirmar ahir un alt comandament militar dels Estats Units, després que tornés a fracassar una reunió a Brussel·les per decidir sobre aquest tema.

El cap de la Junta d'Estat Major dels EUA, el general Richard Myers, va dir en una compareixença al Senat que l'Aliança està estudiant «com desplegar l'ajuda que Turquia necessita (...) de manera que no calgui una aprovació política».

Els Governs de França, Alemanya i Bèlgica han bloquejat aquesta setmana aquest ajut sol·licitat pel Govern d'Ankara, argumentant que abans de prendre en consideració aquesta ajuda és necessari exhaurir la via diplomàtica per evitar una confrontació armada contra el règim de Saddam Hussein.

El secretari general de l'OTAN, George Robertson, va anul·lar ahir la reunió del Consell Atlàntic que havia convocat per a les 16:00 GMT -després de successius ajornaments-, ja que «no es donen les condicions» per a un consens entre els aliats sobre la defensa de Turquia en cas de guerra contra l'Iraq.

«Robertson va decidir cancel·lar la reunió perquè després de les consultes ha considerat que no podia esperar-se un avenç substancial en una reunió formal» del Consell Atlàntic, va subratllar el portaveu de l'OTAN, Yves Brodeur.

Quan se li va preguntar si aquesta anul·lació està vinculada amb la crucial reunió del Consell de Seguretat de l'ONU d'avui, en què els responsables dels inspectors de desarmament a l'Iraq presentaran el seu segon informe, el portaveu de Robertson va indicar que «pot suposar-se que sí».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris