muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

La guerra pot crear 2'5 milions de refugiats i de desplaçats, diu Annan

Una possible guerra a l'Iraq pot generar fins a 1'5 milions de refugiats i prop d'un milió de desplaçats, segons els plans de contingència de l'ONU que ahir foren presentats per Kofi Annan.

Aquests plans assenyalen que fins a deu milions de persones necessitaran ser alimentades durant i després de la guerra.

El secretari general adjunt per a Afers Humanitaris, Kenzo Oshima, va explicar que els plans no es basen sobre el pitjor dels escenaris i va donar aquestes estimacions en una roda de premsa després que el secretari general de l'ONU, Kofi Annan, n'informàs avui als ambaixadors del Consell de Seguretat.

El secretari general adjunt no va voler donar xifres sobre possibles morts i ferits, ni sobre el cost econòmic que pot tenir la guerra per a l'Iraq, perquè «l'ONU no existeix per predir víctimes, sinó per ajudar-les».

Però sí que va indicar que els refugiats podien ser «entre 600.000 i 1'5 milions», i els desplaçats fins a 900.000, cosa que s'hauria de sumar als 1'1 milions que hi ha ja al país. A més, fins al 50 per cent de la població, és a dir, uns dotze o tretze milions de persones, poden quedar-se sense aigua potable, la qual cosa pot disparar les malalties infeccioses i la desnutrició.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris