muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

L'Ebola torna al Congo i deixa almanco 38 morts en un nou brot

Una epidèmia de meningitis mata devers 200 persones a Nigèria

Almenys 38 persones han mort a la República de Congo (RC) per un nou brot epidèmic de febre hemorràgica sorgit en àrees del nord del país veí, va informar ahir la ràdio local. La font va assenyalar que els responsables sanitaris de la RC sospiten que es tracta del virus Ebola, ja que el focus de la infecció es troba als llogarets de Kelle i Mbou, 800 quilòmetres al nord de Brazaville.

En aquesta àrea, a causa de contagis per aquest mal s'han disseminat diverses bandades de goril·les, la carn dels quals és base alimentària de les poblacions afectades.

El virus d'Ebola, segons els experts, roman latent fins que per causes fins ara desconegudes sorgeix de nou en determinats punts d'Àfrica Central per a després desaparèixer una vegada que la infecció ha estat controlada. Fa escassament 12 mesos, segons dades de l'Organització Mundial de la Salut, 62 persones varen morir per contagis de l'Ebola al nord de la RC en una zona fronterera amb Gabon.

També el 1999 es varen registrar contagis de la malaltia mortal al nord d'Uganda amb un saldo de 170 morts i el 1995 van ser 265 les víctimes mortals en un altre brot ocorregut a la ciutat de Kikwuit, a la República Democràtica del Congo. D'una altra banda, almenys 200 persones, majoritàriament al·lots, han mort a Zamfara, estat del nord de Nigèria, a causa d'un brot de meningitis, varen confirmar ahir portaveus oficials.

L'oficina del governador provincial va divulgar a través d'una ràdio local que el brot mortal de meningitis s'ha registrat en una «població aïllada» que ja s'havia vist afectada en anys anteriors per la malaltia. L'epidèmia ha arribat a Nigèria, probablement, des de Burkina Faso, on ja va causar al voltant de seixanta víctimes mortals, segons l'emissora. En aquest país ja s'han detectat més de 400 casos, la majoria entre les comunitats rurals del sud, que encara no havien estat vacunades. L'any passat varen morir a Burkina Faso al voltant de 1.700 persones d'entre més de 15.000 casos detectats de meningitis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris