nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

Scotland Yard adverteix Londres del risc d'un atemptat d'Al Qaeda

L'aeroport de Heathrow extrema la seguretat en la festa musulmana

L'aeroport d'Heathrow ha incrementat les seves mesures de seguretat davant del perill que es produeixi un atac terrorista. Així, a partir d'ahir al matí les instal·lacions aeroportuàries són vigilades per 450 soldats i més de 1.000 policies.

Londres va començar el dia amb l'avís d'Scotland Yard del perill d'un atac d'Al Qaeda contra la capital britànica, per la qual cosa les forces de seguretat angleses es posaren alerta a tot el territori londinenc.

Segons el portaveu d'Scotland Yard, «existeix una possibilitat d'atac contra la ciutat» aprofitant les festes musulmanes d'aquests dies, raó per la qual s'ha mobilitzat el contingent militar. En tot cas, va precisar que això no és la primera vegada que ocorre, ja que el 1994 l'Exèrcit va prendre part en la seguretat de l'aeroport quan l'IRA va atemptar contra ell.

Les tropes s'encarregaren fonamentalment de protegir durant tot el dia els perímetres de l'aeroport i les portes d'embarcament. Segons va indicar el portaveu del Ministeri de Defensa, els soldats realitzaran aquesta tasca fins que la Policia digui el contrari. Aquest aeroport és un dels que més trànsit aeri registra a tot el món, amb 1.250 vols diaris, i per les seves instal·lacions passen uns 64 milions de persones a l'any.

El director de l'aeroport, Mick Temple, va apuntar que «la nostra prioritat és la seguretat dels passatgers i dels treballadors», i afegí que la decisió adoptada respecte a la seguretat és una mesura de precaució, pel qual demanaren als passatgers que fossin pacients amb els retards que originà l'estricte control d'equipatge a què són sotmesos tant ells com els empleats de l'aeroport.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris